Изложба графика „Од легенде ка причи“ Драгише Ћосића у Галерији Атријум Библиотеке града Београда

У петак, 21. априла 2017. године у Галерији Атријум Библиотеке града Београда отворена је изложба графика под називом „Од легенде ка причи“ аутора Драгише Ћосића. Поставка изложбе обухвата 25 табли са 54 радова и 4 урамљена рада средњег формата у техници дубоке штампе: резерваж, бакропис, акватинта и сува игла, који су настали од 2013. до 2017. године.

Драгиша Ћосић дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду, где је студирао графику код професора Халила Тиквеше и Живка Ђака, а магистрирао је графику на Факултету ликовних уметности у Београду у класи професора Небојше Радојева. Члан је Графичке секције УЛУС-а, а од  2008. године и Уметничког удружења Грчке. Од 1968. године излагао је самостално и учествовао на бројним колективним изложбама у земљи и иностранству. Бави се графиком, сликањем и цртањем.

Изложене графике одликује мајсторство у извођењу графика, експресивност и колористички сведене композиције на којима су заступљене црвена, светло плава, умбра и окер боја. На изложеним радовима смењују се лица, актови, призори и мотиви којима на оригиналан и маштовит начин повезује прошлост и садашњост. Циклус графика Драгише Ћосића „Од легенде ка причи“ инспирисан је мотивима из митологије античких народа, традиције и свакодневног живота.

Изложбу је отворио др Малиша Станојевић, књижевник.

На отварању изложбе музички програм извели су певач и композитор  Љуба Манасијевић и Јована Савић на виолини, ученица Музичке школе „Мокрањац“.

Изложба је отворена до 6. маја 2017. године.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Изложба графика „Од легенде ка причи“ Драгише Ћосића у Галерији Атријум Библиотеке града Београда. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja