Библиотека града Београда организује МетЛиб 2018

 

Библиотека града Београда имаће част да организује међународну МетЛиб конференцију у 2018. години.

Ово је једна од најзначајнијих међународних конференција у области библиотечко-информационе делатности, која окупља реномиране стручњаке за библиотекарство и руководиоце јавних библиотека градова метропола. Конференција се организује у оквиру ИФЛА Секције библиотека великих градова (Metropolitan Libraries Section - MetLib).

Овогодишња конференција је одржана у Монтреалу (Канада), од 30. априла до 5. маја. Конференцију су организовали Национална библиотека и архив Квебека и Библиотеке града Монтреала. На конференцији је учествовало око 60 представника библиотека из САД, Француске, Холандије, Канаде, Немачке, Хрватске, Кине, Финске, Италије, Чешке, Сингапура... Тема скупа била је „Партнерства: стварање нове визије за библиотекеˮ.

Три представника Библиотеке града Београда учествовали су на конференцији, представивши пројекте Библиотеке који су успешно реализовани у сарадњи са партнерима. Поред учешћа са излагањем у званичном програму конференције, представници Библиотеке су имали и више састанака у вези са организацијом МетЛиб-а 2018 и учестовали су у раду Сталног одбора МетЛиб-а (MetLib Standing Committee).

МетЛиб 2018 биће једна од најзначајнијих библиотечких конференција која је до сада одржана у Србији. Додељивање организације овако важног стручног скупа Библиотеци града Београда потврда је високе репутације коју ова установа ужива у међународним оквирима. 

Детаље о МетЛиб-у 2017 можете наћи на овом линку metlib2017montreal.org

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Библиотека града Београда организује МетЛиб 2018. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja