Свечано отворена Библиотека руске литературе „Сергеј Михалковˮ

Свечано отварање Библиотеке руске литературе „Сергеј Михалковˮи потписивање Споразума о сарадњи Библиотеке града Београда и Руског фонда културе одржано је у суботу, 13. маја 2017. године у Библиотеци „Владан Десницаˮ у Сава Центру.

 

Присутнима су се обратили Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда, Милан Лазовић, заменик секретара за културу Града Београда, Јулија Суботина Михалкова, потпредседница Руског фонда културе, Јегор Кончаловски, режисер и продуцент, Олга Слепова, директорка Централизованог библиотечког система града Уљановск и Галина Бубнова, директорка Централизованог библиотечког система града Магнитогорск.

Свечану и пријатељску атмосферу обогатио је пригодни музички програм у оквиру којег су наступили музички ансамбл „Солстициј“ и оркестар Московског музичког кадетског корпуса.

Библиотека града Београда успоставила је сарадњу са Руским фондом културе из Москве, у жељи да допринесе развоју српско-руских културних, уметничких и научних веза.

Књижевник Сергеј Михалков (1913-2009) био је познати руски писац за децу, а аутор је и текста химне Совјетског Савеза и текста химне Русије. Он је отац филмских редитеља Никите Михалкова и Андреја Кончаловског.
Библиотека руске литературе функционисаће као посебан фонд у оквиру Библиотеке „Владан Десницаˮ (Сава Центар, Милентија Поповића 9).

Библиотека је од руске стране добила на поклон 2.000 књига и мултимедијалне грађе, што ће чинити основу фонда. Споразумом се предвиђа перманентно обогаћивање фонда и организовање различитих програма посвећених Русији, њеној култури, уметности и науци.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Свечано отворена Библиотека руске литературе „Сергеј Михалковˮ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja