Библиотека града Београда на 83. конгресу ИФЛЕ

Библиотека града Београда учествовала је на 83. генералној ИФЛА конференцији која је ове године одржана у пољском граду Вроцлаву од 19. до 25. августа 2017. године. Тема овогодишњег међународног конгреса  је била "Библиотеке. Солидарност. Друштво." Конгресу је присуствовало преко 3 500 учесника из више од 120 земаља.

Делегација Библиотеке града Београда је имала веома запажен наступ на Постер сесији представивши програмске активности БГБ постером "Културна анимација уз помоћ звезда". Интересантни дизајн постера и тема нових приступа у промовисању културе читања привукли су велики број колега широм света и послужили као одлична платформа за размену професионалних искустава и креативних идеја са колегама из целог света.
Делагати БГБ активно су учествовали на бројним предавањима и радионицама на Конгресу. Поред тога, присуствовали су и веома значајним састанцима Секције за библиотеке метропола, на којима је једна од најважнијих тема била организација међународне МетЛиб конференције 2018. чији ће домаћин бити Библиотека града Београда.
Такође, треба истаћи да се на Сесији посвећеној мултимедијалним садржајима у јавним библиотекама под називом "Sharing is Caring" разговарало о учешћу Библиотеке града Београда у пројекту који подразумева пројекције документарних филмова са светских фестивала.
Поред тога, Библиотека је имала делегата на заседању Генералне скупштине ИФЛЕ, на којем су представљени извештаји о раду у протеклој години и дате основне смернице за њен будући рад.
Библиотеку града Београда представљале су Оливера Настић у својству волонтера, Исидора Ињац као делегат, Владислава Ивковић Марковић и Виолета Ђорђевић као ауторке постера.

Детаљне информације о овогодишњој ИФЛА конференцији можете погледати на званичном сајту www.ifla.org.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Библиотека града Београда на 83. конгресу ИФЛЕ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja