Библиотека града Београда на стручном скупу „Да буде СРБ.ИНтернет у библиотеци“

У библиотеци „Љубиша Р.Ђенић“у Чајетини, 5. и 6. децембра 2012. године одржан је стручни скуп под називом „Да буде СРБ.ИНтернет у библиотеци (срб. Домени и интернет у библиотекама). Циљ скупа био је анимирање и оснаживање јавних библиотека у Србији да активно користе Интернет и промовишу .срб домен  на Интернету. 

 

На скупу је учествовало петоро запослених из Библиотеке града Београда. Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда, говорила је о значају Интернета за библиотеке, дајући историјски пресек и позитивне примере из праксе. Јана Драшковић и Марјан Маринковић су учествовали као модератори на округлом столу о утврђивању потреба, ресурса, могућности деловања и стандарда наступа библиотека на Интернету. Јана Драшковић говорила је о употреби друштвених мрежа у јавним библиотекама, док је Марјан Маринковић изложио своје виђење о томе како би требало да изгледа и шта да садржи савремен библиотечки сајт.

На скупу су излагали експерти за информационе технологије, између осталих и Војислав Родић, председник Конференције суоснивача РНИДС-а и члан Радне групе РНИДС-а за израду правила о регистрацији ћириличких доменаи Тања Миловановић, БОШ – координаторка Центра за проучавање информационих технологија  (CePIT).

Организаторискупа били су Интернет клуб, Љиг (сектор за библиотеке, музеје и архиве) и Библиотекау Чајетини.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Библиотека града Београда на стручном скупу „Да буде СРБ.ИНтернет у библиотеци“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja