Пројекат „Интернет зона“ у Библиотеци града Београда

 

У Библиотеци града Београда отпочела је раализација пројекта „Интернет зона“. Предмет пројекта је формирање 14 информативно-едукативних Интернет центара – тзв. Интернет зона у 14 објеката Библиотеке града Београда. У Интернет зонама грађани ће током трајања пројекта, али и по његовом окончању, добијати информације о корисности Интернета и моћи да похађају радионице за практичну употребу Интернет технологије (основи коришћења рачунара, е-Посао, е-Управа, е-Учење). Истовремено, пројекат ће се сетом активности бавити и промоцијом .срб домена. 

 

 

Тим поводом је 22. децембра организован састанак у Вуковој сали Библиотеке града Београда.На састанку је, у форми округлог стола, дискутованоо знањима и вештинама које би библиотекар требало да има у области Интернета (а које би могао да преноси грађанима), са акцентом на областима: е-Посао, е-Учење и е-Управа.


Као резултат дискусије сачињен јесет основних закључака о неопходним Интернет вештинама савременог библиотекараи договорено креирање електронских брошура из наведених области. Такође, договорено је и да се утврди које информације би биле најбитније за саме грађане како би се управо оне промовисале у оквиру Интернет зоне.

У сваком од 14 централних општинских одељења библиотека биће резервисан по један рачунар са апликацијама које кориснике директно воде на најкорисније сајтове у области е-Посла, е-Управе и е-Учења, али и на друге области круцијално значајне за свакодневни живот грађана. Корисници библиотеке моћи ће да добију и стручну помоћ у вези са претрагом ових сајтова.

Паралелно с овим, пројекат ће се бавити и промовисањем .срб домена.

Пројекат је финансијски подржан од стране Регистра националног интернет домена Србије (РНИДС) у оквиру Програма подршке пројектима популаризације интернета – 4ПИ.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Пројекат „Интернет зона“ у Библиотеци града Београда. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja