БГБ се прикључила кампањи Онлајн недеља

 

Библиотека града Београда прикључила се кампањи Онлајн недеља. Библиотека кампању подржава промотивним активностима и подстицањем својих корисника да користе Интернет у корисне сврхе. Пројектима ИТ65+ и Информациона писменост за незапослена лица Библиотека активно доприноси циљевима кампање.

 

 

Онлајн недеља је кампања ширења писмености у области информационо-комуникационих технологија у којој учествује преко 50 земаља из Европе већ и из Азије и Африке и преко 25.000 организација. Обележава се од 26. до 30. марта. 
Овогодишњи циљ кампање је омогућити да се 200.000 Европљана који никада раније нису користили рачунар и Интернет упознају са овим технологијама и почну да их користе. Земље се такмиче у достизању што већег броја учесника кампање, уједно стремећи ка истом заједничком циљу, а то је да се што више људи који су још увек дигитално неписмени укључи у информационо друштво. 
У Србији је национални координатор ове кампање ИАН Међународна мрежа помоћи  <http://www.ian.org.rs/>која кроз свој ИАН Телецентар  <http://www.ian.org.rs/edukacija/>више од 10 година ради на промоцији и подизању нивоа дигиталне писмености у нашој земљи. У току ове недеље ИАН отвара врата својих учионица и пружа подршку за све који желе да се по први пут упознају са рачунаром и Интернетом. 
Кампању можете подржати кликом на Бројач, а у току кампање можете и проверити какав сте е-Виртуоз у пословном окружењу, бесплатно полагати испите за ЕЦДЛ - Међународну компјутерску возачку дозволу у ИАН Телецентру, или једноставно доћи у ИАН Телецентар и направити прве дигиталне кораке. 
Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - БГБ се прикључила кампањи Онлајн недеља . Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja