Дани јабуке

Дана 20. октобра обележили смо ''Дан јабуке'' у централном одељењу ''Милован Видаковић'' у Сопоту, у огранку у Раљи, огранку ''Љубивоје Гајић'' у Малом Пожаревцу и ''Брана Аксентијевић'' у Рогачи. У програму су учествовали ученици од 1. до 4. разреда из основних школа са територије општине Сопот, као и млади са посебним потребама из удружења ''Брига о деци'' Сопот. Деца су уз дружење и цртање на креативан начин представила јабуку.

Опширније...

Дечије недељa

Поводом ''Дечије недеље'' дружили смо се у огранку ''Љубивоје Гајић'' у Малом Пожаревцу са предшколцима, који су у библиотеци организовали маскенбал ''Михољско лето''. Прваци из ОШ ''Милорад Мића Марковић'' су се упознали шта је то библиотека, шта ради библиотекар и како да позајме књигу, док су ученици из исте школе учили како се користе енциклопедије.

Опширније...

Међународни дан писмености и Дане европске баштине обележили

Међународни  дан писмености и Дане европске баштине обележили смо са ученицима у библиотеци ''Љубивоје Гајић'' у Малом Пожаревцу.
У оквиру програма Дани европске баштине у библиотеци су организовани часови са ученицима 2. 4. и 7. разреда из истуреног одељења ОШ ''Милорад Мића Марковић'', на тему културне баштине и важности њеног очувања, разговарало се о културном наслеђу нашег краја.
     

Опширније...

ДАНИ МИЛОВАНА ВИДАКОВИЋА 2015

Ове године по двадесети пут одржана је манифестација''Дани Милована Видаковића'' у организацији Библиотеке града Београда, одељења Библиотеке ''Милован Видаковић'', ГО Сопот и Црквене општине Неменикуће.

Опширније...

Награда ГО Сопот Библиотеци града Београда

Златну плакету општине добила је Библиотека града Београда за допринос неговању културе и културне традиције кроз манифестацију ''Дани Милована Видаковића'', која траје 20 година.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Sopot. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja