„Дани европске баштине“ на Старом граду

У оквиру Манифестације „Дани европске баштине“ у Дечјем одељењу „Драган Лукић“ на Старом граду одржана је радионица „Жива библиотека у локалном парку“.Ученицима другог разреда ОШ „Михаило Петровић Алас“, историчарка уметности Сузана Цвијан, говорила је о Студентском парку, који се налази преко пута библиотеке,  у прошлости, садашњости и будућности. Пратећи овогодишњу тему Манифестације, наслеђе и природа, посебну пажњу смо посветили заштићеним врстама дрвећа.

Опширније...

Промоција часописа "Балканске вертикале"

Синоћ у пуној читаоници Библиотеке "Ђорђе Јовановић", одржана је промоција часописа за ангажовану књижевност "Балканске вертикале" и промоција књиге Добривоја Лазаревића "Паметне бомбе и луде краве". Промоција је протекла у ведром расположењу, говорили су: Срђан Симеуновић Сендан, Зоран Илић, Васа Радовановић и Добривоје Лазаревић, аутор. 

Опширније...

Представљање романа "Ferragosto"

Представљање романа првенца "Ferragosto", аутора Жељка В. Королија, одржано је 01.09.2017. у читаоници Библиотеке "Ђорђе Јовановић" на Старом граду.

На промоцији, коју  је организовало Друштво књижевника Београда говорили су: Зоран Илић, Срђан Симеуновић Сендан, уредник и Жељко В. Королија, аутор. Прво је причао Зоран Илић који је дао један шири увод у причу о књизи, а на самом почетку је објаснио шта значи "Ferragosto", јер сама реч на италијанском језику значи "колективни годишњи одмор. Потом је Срђан Симеуновић најавио аутора.  

Опширније...

ДРУЖЕЊЕ ОСНОВАЦА СА ЈАСМИНКОМ ПЕТРОВИЋ У ОГРАНКУ „ВЛАДАН ДЕСНИЦА“

У уторак, 11. априла ученици  неколико  новобеоградских основних  школа приствовали су заједно са својим библиотекаркама  промоцији књига  Јасминке Петровић. Кроз разговор о другарству, школи, члановима породице  подсетили су се и  добро познатих наслова књига „Риба риби гризе реп“, „Ово је најстрашнији дан у мом животу“, „35 калорија без шећера“, „Лето кад сам научила да летим“. Истовремено, планиран је и наставак успешног дружења.

Опширније...

СВЕТОСАВСКА НЕДЕЉА НА СТАРОМ ГРАДУ

За Светосавску недељу, у Дечјој библиотеци “Драган Лукић“,  осмишљено је неколико занимљивих програма за предшколце и ученике основне школе. Дружење смо започели са предшколцима из вртића „Мајски цвет“ са којима смо причали о библиотеци, о Драгану Лукићу, са посебним освртом на прослављање школске славе.  О животу принца Растка, потоњег светог Саве, предшколци већ доста знају јер су у вртићу спремали представу. Ипак и у библиотеци су сазнали доста новог - заједно смо читали књигу „Свети Сава принц монах“. У току ове недеље Библиотеку ће посетити још једна група деце из вртића „Мајски цвет“ и основци из ОШ „Краљ Петар први“.  

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Stari grad. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja