ПОСЕТА ДЕЦЕ ИЗ ШКОЛЕ

Библиотеку „Исидора Секулић“ на општини Савски венац 9. и 10. маја 2019. године посетила су деца из ОШ Антон Скала. Први сусрет деце од првог до осмог разреда са библиотеком прошао је у добром расположењу и представљању библиотеке и библиотечких услуга на што занимљивији начин. Заједно смо читали, рецитовали, плесали и глумили…

 

Опширније...

Библиотека "Милутин Ускоковић" у посети обданишту "EUROKIDS"

Библиотека "Милутин Ускоковић" 10. 04. 2019. имала је дружење са децом предшколском узраста обданишта "EUROKIDS", а том приликом малишанима су подељене бесплатне чланске карте и упознати су са радом библиотеке, насловима књига за њихов узраст, програмима који се одржавају и могућностима које им Библиотека града Београда нуди у свим дечијим одељењима. Заказане су посете библиотеци  које укључију и предавање,  почетком маја и остварена је лепа сарадња са стручним особљем обданишта. 
 

Опширније...

БУДИМО И МИ ЗМАЈЕВЦИ

У оквиру библиотеке "Милутин Ускоковић", дана 4.04. 2019. одржана је посета и представљање нових књига Предшколској Установи "Чика Јова Змај". Заказана је колективна посета  библиотеци 20. маја, када ће деци бити одржано пригодно предавање на тему "Будимо Змајевци", а васпитачи су посету библиотеци уврстили у редован програм током целе године. 
 

Опширније...

Библиотека "Милутин Ускоковић" у посети обданишту "ДЕЧИЈА ПАЛАТА"

Дана 3. 4. 2019. Библиотека "Милутин Ускоковић" остварила је дружење и упознавање да децом предшколског узраста приватног обданишта "Дечија палата, која броји 38. деце предшколског узраста. Том приликом, деци су подељене бесплатне чланске карте, упознати су са насловима које библиотека има за њихов узраст, а дружење је текло у правцу читања песама Чика Јове Змаја, Десанке Максимовић и детаљног разговора о ликовима из грчке митологије, јер децу је највише занима та тематика. Уговорене су две посете библиотеци са директорком и васпитачима  почетком маја месеца, које подразумевају и организован програм за њихов узраст. 
 

 

Опширније...

"Украдена безбедност"

У четвртак 28. марта у библиотеци "Филип Вишњић" писац Влада Арсић одржао је трибину "Украдена безбедност" о безбедности деце и старијих на интернету, спречавању педофилије и превара преко инетернета. Фондација "Тијана Јурић" уврстила је ово предавање у листу својих едукација.
Начин деловања превараната и њихови системи манипулације којима жртву све више увлаче у мрежу врло су сложени и развијени и због тога је неопходно подизање свести код свих корисника интернета, а поготово млађе популације. 

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Voždovac. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja