Посета деце из вртића "Kреативни замак“

У петак 14. марта 2019. године, библиотеку „Исидора Секулић“ на Савском венцу, посетила су деца из вртића „Kреативни замак“! Малишани су први пут били у библиотеци па су упознати са начином коришћења библиотечких услуга и нашим фондом за најмлађе. Причали смо о годишњим добима, читали занимљиве допуњалке из „Радосне читанке игре и говора“, Сање Радојковић , решавали загонетке и дружење заокружили читањем приче „Ружно паче“. Деца су била јако расположена за разговор и дружење па су нам учинила част и изрецитовала две песмице које су учили у вртићу!

На крају дивног дружења поделили смо чланске карте и договорили поновни сусрет ком се унапред радујемо!

Опширније...

Библиотека у знак љубави

У библиотеци "Филип Вишњић" на Вождовцу прослављен је Дан заљубљених.

Опширније...

Посета деце из вртића "Петар Пан"

27.2.2019. године Библиотеку "Филип Вишњић" посетила су деца старије и припремне групе из вртића "Петар Пан" (62 деце и 6 васпитачица), као и наша сарадница Тања Лебовић Зечевић из издавачке куће "Прополис боокс".
Деца су упозната са начином рада библиотеке, подељене су им бесплатне чланске карте, а Тања им је представила причу "Вук који је испао из књиге".
На поклон смо добили цртеже све деце, који ће бити изложени и улепшавати простор библикотеке у наредном периоду. 

Опширније...

"Медин кутак" у "Филипу Вишњићу"

У понедељак 28. јануара 2019. библиотеку "Филип Вишњић" посетили су малишани из вртића "Медин кутак". Упознати су са начином рада библиотеке и прочитана им је прича Николете Новак "Зечица Тина путује на зимовање".
 
Сазнали су зашто се каже "плашљив као зец" и који се то страхови јављају код зечице Тине кад први пут треба да путује без родитеља.
Тинина мама, као и свака добра мама, помаже Тини у превазилажењу страхова и показује како се љубав драгих људи осећа и када нам нису близу.
За ове хладне дане библиотека нуди још много топлих и поучних прича па су сви малишани позвани да дођу поново, завире у шарене полице и полако почну да откривају магију књига.

Опширније...

Посета библиотеке Филип Вишњић

У четвртак 29.новембра библиотеку "Филип Вишњић" посетили су Тања Лебовић Зечевић из издавачке куће "Прополис Боокс" и деца из Вртића "Жикица Јовановић". Тања је деци представила причу "Вук који је испао из књиге". Са занимањем су пратили доживљаје једног несвакидашњег вука и добро проучили сва осећања која су га обузимала из стране у страну, а потом су и сами глумили различита осећања. У дружењу и смишљању нових прича уживали су и мали посетиоци и библиотекари. 

 

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Voždovac. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja