„ЧИТАНКЕ, ЧИТАНЧИЦЕ И ПИСМЕНИЦЕ, РАЧУНИЦЕ И ЗЕМЉОПИСИ ДРУГЕ ПОЛОВИНЕ 20. ВЕКА“

Библиотека Учитељског факултета у периоду од 10.10. до 31.10. 2018. године, у Библиотеци, „Бранко Миљковић“, Булевар краља Александра 298, презентоваће део свог уџбеничког фонда за млађе разреде основне школе изложбом Читанке, читанчице и писменице, рачунице и земљописи друге половине 20. века.Изложбу чине уџбеници Српског језика (Читанке), Математике и Природе и друштва од 1. до 4. разреда основне школе издати у периоду од 1950. до 1999. године

Опширније...

Дечјa недељa у библиотеци "Вук Караџић", Звездара

Овогодишњу Дечију недељу Министарство за рад, запошљавање, борачку и социјалну заштиту Републике Србије и организација Пријатељи деце Србије обележавају под слоганом „Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља!“

Опширније...

„Крунисање Стефана Првовенчаног виђено очима ученика“

У среду, 16. маја 2018. , отворена је изложба „Крунисање Стефана Првовенчаног виђено очима ученика“ у Библиотеци „Бранко Миљковић“. У циљу подизања свести деце и младих о културном идентитету, улози српске државе у светској историји и очувању културне баштине, Удружење наставника "Доситеј Обрадовић"  позива да погледате изложбу "Крунисање Стефана Првовенчаног виђено очима ученика" на којој су представљени радови ученика Основних и Средњих школа. 

Опширније...

Посета предшколаца из вртића "Ола" Библиотеци

 У среду, 16. мајадружиле смо се са предшколцима из вртића „Ола“  у Централнној библиотеци„Вук Караџић“.Око четрдесетак малишана заједно са својим васпитачима упознато је од стране запослених о постојећем стању фонда и доступности нових књига за децу .Тим поводом деци су подељене чланске карте и указано на могућност и начин њиховог коришћења у библиотеци.Посета је била успешна уз договор да ће се сарадња наставити.

Опширније...

Библиотека „Бранко Миљковић“

У библиотеци Бранко Миљковић отворена је 8.маја, у 18 часова, прва самостална изложба фотографија Радета Гајића под именом Живот с хармоником.

 Изложено је тридесетак црнобелих и колор фотографија које на уметнички начин, сугестивно сведоче о животу наших људи с хармоником, музичким инструметом који је у нашем народу стекао примат најповлашћенијег музичког инструмента. 

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Zvezdara. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja