ВЕЧЕ РАДОМИРА СТОЈАНОВИЋА У МАЛОЈ ПТИЦИ

Књижевни клуб “Мала птица” приредио је још једно књижевно вече у библиотеци “Мома Димић.”  Књижевник Радомир Стојановић почаствовао је Малу птицу првом промоцијом новоизашле књиге поезије ,,Наличје тишине.``  Овај велики српски песник, уредник часописа ,,Стремљења“, дугогодишњи члан Удружења књижевника Србије,  је и почасни члан Мале птице и  део њеног издавачког тима.

Опширније...

Дружење са професорима и писцима

 У среду 05. јуна 2019. године одржан је књижевни сусрет „Дружење са професорима писцима“. Програм је организовала и водила Радица Смиљковић. Скуп је био веома посећен од стране ученика звездарских средњих школа. Том приликом су уручене награде ученицима који су се такмичили у оквиру Звездаријаде у писању поезије и прозе.

Опширније...

Предшколци у библиотеци

Програм "Причам ти причу" звездарског огранка "Блажо Шћепановић" у петак је, 24. маја, био организован и намењен најстаријим полазницима вртића "Жубор". Бројно велика група деце,  праћена васпитачицом, посетила је библиотеку. Читало се и разговарало о "Воденичару и његовом мачку" Бранка Ћопића. Духовити садржај, који кроз једну од многих епизода из живота два легендарна јунака поучава о људској природи и међусобним односима, забавио је малишане, а потом постао тема озбиљне расправе :"Да ли је мачак Тоша крив, и да ли је деда Триша лош?" Након читања приче, предшколци су провели још неко време у библиотеци разгледајући, а неки чак и самостално читајући сликовнице.

Опширније...

Kњижевни сусрет у Бранку Миљковићу

У петак 24. маја 2019. године одржан је књижевни сусрет на коме су додељене награде учесницима конкурса за најуспешнију кратку причу и песму. Жирирано је 30 прича и 38 песама. Учествовало је 30 ученика из шест звездарских школа. О раду и стваралаштву младих говорили су песникиње Даница Вукићевић и Дана Ћирић, иначе чланице жирија. Најуспешнији радови су награђени. Сви учесници конкурса су добили чланску карту Библиотеке града Београда, као подршку за њихов даљи рад и напредак. Ова манифестација се традиционално одржава сваке године у оквиру Звездаријаде.

Опширније...

Уручене награде награђеним ученицима у библиотеци "Бранко Миљковић"

У књижевном кутку библиотеке “Бранко Миљковић” у петак, 24. маја 2019. године, одржан је књижевни сусрет на коме су додељене награде учесницима конкурса за најуспешнију кратку причу и песму.
 Жирирано је 30 прича и 38 песама, учествовало је 30 ученика из шест звездарских школа. О радовима, стваралаштву младих и радости коју доносе њихови радови поприлично младој публици, а И жирију говориле су чланице жирија,  песникиња Даница Вукићевић И Дана Ћирић.

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Zvezdara. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja