Програм:“Бајке и басне у библиотеци“

Двадесет четвртог фебруара библиотеку „Бранко Миљковић“, посетиле су четири групе предшколаца и њихових васпитача из вртића Бејби Палас „Анђела“, са Звездаре.  Сусрет је организован у договору са Слађаном Перковић, замеником председника УО вртића и библиотекара. Деца су упозната са правилима понашања у библиотеци, простором и фондом библиотеке који је намењен њиховом узрасту.

Опширније...

Књижевни сусрет „ПЕСМА И СЛИКА“

У оквиру изложбе фотографија Зорице Младеновић, која је отворена под именом ОКО И ВАТРА , одржано је 5.фебруара, поетско вече на коме је наступило једанаест песникиња. Вече је осмишљено под именом ПЕСМА И СЛИКА, а наступиле су песникиње различитих генерација и поетских опредељења :  Драгица Ужарева, Верица Преда, Еуђенија Балтеану, Наташа Нара Радосављевић, Слађана Ристић, Биљана Каравидић, Николина Нина Бабић, Гордана Марковић, Маријана Јовелић, Љиљана Мудрић и Верица Илић.  

Опширније...

ОКО И ВАТРА

Под именом ОКО И ВАТРА, у библиотеци БРАНКО МИЉКОВИЋ је 30.јануара, са почетком у 18 часова, отворена изложба фотографија Зорице Младеновић.

Докторант на одсеку за светску књижевност Филолошког факултета у Београду, активна у нашој дипломатији у Немачкој, Зорица Младеновић се већ дуже време активно бави и фотографијом и осваја у Немачкој и  другим земљама, на групним изложбама награде.

Опширније...

24. Конкурс за дечју карикатуру„Мали Пјер“ на Звездари strelica

Изложба карикатура насталих у оквиру 24. Конкурса за дечју карикатуру „Мали Пјер“, у организацији Пријатеља деце Звездаре и Библиотеке „Вук Караџић”, под покровитељством Градске општине Звездара отворена је у среду, 24.1.2018. у Библиотеци-галерији „Бранко Миљковић“.

Опширније...

Књижевни сусрет – Вуле Журић

 Радионице креативног писања, разговори са младим људима и сугестије у савладавању техника писања само су део догађања на пољу Књижевног стваралаштва као дела Звездаријаде – фестивала културе младих.

У библиотеци „Бранко Миљковић“ је 18. јануара 2018. године, као логичан след дошао на ред и сусрет са књижевником. Ове године то је био Вуле Журић . Једно и по сатни разговор у коме није било паузе, а било је питања и коментара и са једне и са друге стране, испоставило се,  био је права мера за младе креативце. Интересовало их је како објавити причу, како реаговати на критику, како мењати сопствени текст, како се приближити књижевном оквиру а ипак остати само свој.

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Zvezdara. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja