ИЗЛОЖБА СЛИКА ХАНЕ ДУЈМОВИЋ

У четвртак, 16. септембра у галерији Атријум, отворена је изложба слика сарајевске сликарке Хане Дујмовић „Сликарство оптимизма и синергије чула“. 

 Циклус слика „Пролећни плес“ представљен на овој изложби настао је током боравка у карантину, и како сама ауторка каже, уметност јој је послужила као својеврстан вид терапије који је допринео да урањањем у машту кроз специфично путовање досегне бескрајни извор среће.

 

Слике су  инспирисане  великаном Матисом. У  интимистичким просторима    представљени су људи који уживају у удобности дома.   Простор је обликован обиљем детаља,  саткан од шарених тапета, тепиха, цвећа, којма наглашава срећу и радост свакодневног  живота.  Ауторка наглашава да овај циклус уједно представља отклон од суморног боравка у самоизолацији и циљ је да  и у овим неизвесним временима покаже да постоји искра светлости која нам може измамити осмех на лице.

Хана Дујмовић рођена је 1994. године у Сарајеву.

Академију ликовних уметности, одсек вајарство, завршила је  у Сарајеву 2017. год. са наградом најбољег студента генерације.
Излагала је на групним и самосталним изложбама у земљи и иностранству. Активна је у промовисању уметности у терапеутске сврхе, хуманитарном раду и популаризацији уметности.

Изложба је отворена до 1. октобра.


 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ИЗЛОЖБА СЛИКА ХАНЕ ДУЈМОВИЋ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja