"Србија на карти Европе и света"

Београд - 14.фебруар 2012. -  Поводом обележавања Дана државности Србијепредседник Владе Републике Србије Мирко Цветковић , у Народној библиотеци Србије, отворио је изложбу "Србија на карти Европе и света", која приказује 28 атласа и географских карата из вишевековног раздобља. Овај пут изложени су оригинали неких од најдрагоценијих сегмената богате картографске збирке српске националне библиотеке из периода од 16. века до данас. 

 

 

Премијер је јасно нагласио да му је част да уочи великог јубилеја српске културе, 180- годишњице оснивања Народне библиотеке, отвори изложбу у тој најстаријој институцији културе у Србији. У свом поздраву вд.директор НБС, Дејан Ристић је нагласио да се овом изложбом Народна библиотека укључила у обележавање националног празника Сретења – Дана државности Србије, али и отпочела низ пројеката којима ће обележити годину свог јубилеја. Свечаном отварању присуствовали су представници Народне скупштине и Владе Србије, чланови дипломатског и војно-дипломатског кора, представници међународних институција културе, науке, библиотекарства, просвете и уметности из читаве Србије.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - "Србија на карти Европе и света". Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja