Одељење за обраду и библиографска истраживања

Кнез Михаилова 56 / I  спрат
11 000 Београд
Контакт особа: Предраг Ђукић
тел.: 011/ 2024-026
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Одељење за обраду и библиографска истраживања обрађује све врсте библиотечког материјала (монографске публи- кације, електронске изворе, аудио-визуелну грађу и друго) примењујући јединствене међународне и домаће стандарде и правила за обраду библиотечке грађе за мрежу јавних библиотека на територији града Београда. 

Одељење израђује:

·         Ауторски каталог - основно информационо средство библиотеке који идентификује публикације на основу  аутора, наслова, године издавања, места издавања ...

·         Стручни каталог - који садржински класификује библиотечку грађе према УДК систему

Предметни каталог - који омогућава напредно претраживање на основу предметне класификације са детаљном аналитиком

Сва три каталога формирају јединствени електронски каталог који је корисницима доступан 24 часа дневно on-line.

У свакодневном раду библиотекари консултују класичне и електронске изворе, прате актуелна дешавања у библиотекарству и издавачкој продукцији, учествују на домаћим и међународним стручним скуповима ради личног и професионалног развоја. Својим залагањем, корисницима обезбеђују прецизне и потпуне информације о фондовима Библиотеке. 

На захтев корисника, у Одељењу се прикупљају и сређују библиографске информације за  израду различитих врста библиографија, регистара, билтена и слично. 

У сарадњи са Одсеком за унапређење библиотечке делатности организују се стручни семинари за обуку школских и општинских библиотека.

Библиотекари Одељења за обраду и библиографска истраживања су увек расположени да помогну и одговоре на различите захтеве и питања корисника.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Обрада и библиографска истраживања. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja