ТВРЂАВА КУЛТУРЕ

Библиотека града Београда, ЈП Београдска тврђава и ИП Народна књига реализовали су од 5. јуна до 3. јула 2006. године пројекат ТВРЂАВА КУЛТУРЕ – калемегданско културно лето. Пројекат су чинили Калемегдански сајам књига и низ културо-забавних програма који су Библиотека града Београда и ЈП Београдска тврђава организовали у Музичком павиљону на Калемегдану.

На сајам су позвани сви водећи београдски издавачи и готово сви су прихватили позив, тако да је око 40 издавача изложило своје књиге. Штандови издавача били су постављени дуж главне стазе калемегданског шеталишта. Штандови су радили сваког дана током трајања пројекта и били су смештени у малим белим шаторима што је допринело једном бајковитом изгледу читавог простора. Свако ко купи књигу на овом сајму добијао је купон уз који је могао да се учлани у Библиотеку за 400,00 динара (уместо за 600,00, колика је пуна цена чланарине).

сајам књига на Калемегдану

Културни програми су се одржавали сваког дана за време трајања пројекта између 18.00 и 20.00 часова. Библиотека је организовала низ концерата за гитаре и хармонике студената Музичке академије и Академије лепих уметности, камерне и џез концерте, као и више песничких вечери на којима је своју поезију казивало преко 20 еминентних, махом београдских, песника. ЈП Београдска тврђава је такође организовала низ тзв. променадних концерата, на којима су наступиле групе Свитање, Бело платно, Београдски диксиленд оркестар, Владимир Протић квартет, Yoculatores, Shira u’tfila,„Piccolo orchestra“Оркестар полиције Београда.

 

Циљеви пројекта:

  • популаризација културе и допринос летњим програмима престонице
  • популаризовање књиге и тежња за њеном доступношћу путем сајамских попуста
  • промовисање Библиотеке као једне од најбитнијих институција културе
  • подизање квалитета укупног културног живота престонице
 

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Тврђава културе. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja