Академија поводом славе Друштва српско-руског пријатељства

Друштво српско-руског пријатељства и Одељење библиотека „Деспот Стефан Лазаревић“ организовали су Академију поводом славе Друштва, 15. јануара 2014. године. Академији је присуствовало преко 150 поштовалаца словенске културе из Младеновца и Беогрда. Свечаност су увелицали представници амбасаде Руске федерације у Србији, представници удружења „Словенски мост“, и других друстава која негују пријатељство руског и српског народа.

У програму су учествовали: Културно-уметничка друштва „Шумадија“ из Влашке и „Војвода Јанко Катић“ из Младеновца, песници Зоран Антонијевић и Милан Николић Изано, чланови Позоришта младих и кларинетиста Богдан Марковић. Изведене су игре из Шумадије и Поморавља, сплет руских песама, Пушкиново „Зимско вече“ и пригодне песме о пријатељству два народа које су говорили младеновачки песници. Читав програм је изведен двојезично. На позиву и сарадњи се захвалио први секретар Руске амбасаде у Београду, господин Валентин Кољасев и госпођа Елена Мајунова, представница друштва „Словенски мост“. Преседник, Стојан Арсић, је уручио Захвалнице и Повеље организацијама и појединцима који су помогли рад Друштво српско-руског пријатељства у Младеновцу. 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Академија поводом славе Друштва српско-руског пријатељства. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja