Промоција књиге „Пољупчићи“

Поводом месеца књиге  Одељење библиотека „Деспот Стефан Лазаревић“ и основне школе: „Живомир Савковић“ из Ковачевца, „Свети Сава“ и „Коста Ђукић“ из Младеновца и Велике Иванче, организовале су промоције књиге „Пољупчићи“ Миодрага Лекића за ученике нижих разреда.

Четири сусрета са писцем и разговора о настајању књиге пратиле су изложбе илустрација Зорана Филе. Основци су говорили одабране стихове, а писац читао најновије песме посвећене деци.

Преко 300 малишана је пратило промоције и изложбе илустрација.

 

Извод из рецензије:
На нашој књижевној сцени најмањи је број песама које се пишу за децу. Центар за културу у Младеновцу додао је својој издавачкој делатности лепу, и за очи и за душу, књигу за децу под називом „ПОЉУПЧИЋИ“ из пера Миодрага Лекића. Књигу је илустровао Зоран Фила, академски сликар, и дао јој богат колорит и топлину, која се савршено уклапа у стихове који су јој основа.
Генерација аутора збирке „ПОЉУПЧИЋИ“, Миодрага Лекића, је одрастала на најлепшим песмама за децу. Зато се звук и поетика Змајеве лире јасно препознаје и у овој књизи. Ове песме ногу да се певају, могу да буду бројалице или успаванке и да се њихова рима уклопи у сва дечија имена двадесет и првог века, а да се ничим не наруши миран сан малишана. Топла и безазлена визура из које су песме настале препоручује збирку као прву књигу коју ћете читати својој деци или унуцима. Збирка је настала током више од двадесет година, пригодно, да би свој смисао добила рођењем унука, Дамјана, зато је њему и посвећена. 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Промоција књиге „Пољупчићи“ . Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja